Bli attraktiv med hjälp av judo

Det finns många anledningar till att börja träna. En av dem är för att förbättra din kropp och ditt utseende. Några andra anledningar är att bli starkare och smidigare, samt se bättre ut naken. Judo är ett på många sätt utmärkt val för att uppnå det målet. Det är allsidig och utmanande träning som kommer bygga muskler, bränna fett och få dig att allmänt både se bättre ut och må bättre.

Judo som muskelbyggare

Judo är en extremt krävande sport. Du som börjar träna kommer snabbt märka att du börjar bygga nya muskler på alla delar av din kropp. Du kanske inte kommer få muskler som en bodybuilder, men däremot kommer du utveckla en senig uthållighetsstyrka som syns. Den som är nybörjare i judo behöver i de flesta fall inte parallellträna styrketräning. Judon räcker bra. Paradoxalt nog så gäller det omvända för de som blivit duktiga på sporten. Det beror på att när du blir mer säker på teknikerna behöver du inte längre använda muskelkraft för att utföra dem. Från brunt bälte och uppåt kan det därför vara klokt att lägga in lite extra styrketräning. Om inte annat för att det är ett bra sätt att undvika skador.

Judo som fettförbrännare

Att träna judo är extremt intensivt på alla sätt. Du är konstant i rörelse, vilket kräver mycket energi. Det gör att sporten är ett väldigt bra val för dig som vill gå ner i vikt. En av många fördelar med judo är att du kan träna det nästan hela livet och fortsätta utvecklas. Ju äldre vi blir desto svårare blir det nämligen att göra av med de där kvällsmackorna. Om du håller igång med judon ökar du sannolikheten att hålla dig smal.

Judo är också en sport där det är förhållandevis små skador, vilket är positivt. Många andra uthållighetssporter för med sig skador i knän och annat, med längre stillasittande som följd. Judo har inte det problemet. Det du däremot kan räkna med när du tränar judo är mindre skador, som blåmärken och blåtiror. Om det är viktigt för dig att se bra ut kan du använda makeup för att dölja de skadorna. Den typen av makeup är dessutom inte bara för kvinnor, utan även män kan använda sig av den.

Självförtroende och kroppskontroll

Att vara attraktiv handlar inte bara om utseende. Det handlar också om inre faktorer och hur du rör dig. När du tränar judo och blir bättre kommer du uppleva ett ökat självförtroende som kommer märkas utåt. Du kommer också över tid utveckla en bättre kontroll på din egen kropp. Dina rörelser blir smidigare och din hållning bättre. Allt det tillsammans med att din kroppsform ändras bidrar till att du uppfattas som mer attraktiv. En judoka är dessutom nästan alltid ödmjuk, vilket även det gör en person snyggare.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight